Rytmit

Elämämme on täynnä tietoisesti käyttöön otettuja ja tiedostamattomia rytmejä ja ajankäyttötapoja. Viikoittain puhelimemme kertovat kuinka monta tuntia olemme viettäneet ruudun ääressä. Se kertoo kuinka monta prosenttia ruutuaikamme on viimeisen viikon aikana kasvanut tai pudonnut. Jos olemme rehellisiä itsellemme, joudumme toistuvasti toteamaan ettemme tiedä minne puhelimella käytetty aika on mennyt.

Samalla saatamme olla hyvinkin tietoisia ja johdonmukaisia fyysisen harjoittelun suhteen. Treeniohjelmassa pysyminen tuottaa mielihyvää ja pitää meidät hyvässä fyysisessä kunnossa, vaikka itse treenaaminen ajoittain tuntuisikin kovin epämiellyttävältä. Pete Greig kirjoittaa ”How to Pray” -kirjassaan seuraavasti: ”Tässä on suuri ja väistämätön totuus, jonka kirjoitukset opettaa, jonka Kristus mallintaa ja jonka puolestapuhujina kaikki uskon sankarit ovat olleet: Et voi kasvaa rukouksessa ilman ponnistelua ja epämukavuutta – kurinalaisuutta ja itsesi kieltämistä. Samoin kun et voi tulla fyysisesti hyväkuntoiseksi ilman säännöllistä liikuntaa ja tervettä ruokavaliota – rukousharjoituksia tekemällä tai tekemättä jättämisellä valitset (tai olet valitsematta) hengellisen elämäsi vahvistumisen ja suunnan.”

Totuus on se, että sinusta tulee sellainen kuin palvontasi kohde on (Ps. 115:8; Ps. 135:18). Palvontamme kohde näkyy siinä, mille annamme aikamme. Voisiko rukouksesta ja muista hengellisistä kurinalaisuuksista tulla asioita, jotka ovat tietoisesti valittuja elämän rytmejä? Hengelliset rytmit eivät ole itse tarkoitus, mutta niitä harjoittamalla muutumme sellaisiksi ihmisiksi, joiksi Jumala on meidät luonut.

Tässä vaiheessa sivusto keskittyy rukoukseen, hiljentymiseen ja Raamatun lukemiseen liittyviin rytmeihin, mutta tulevaisuudessa laajennamme sivun käsittämään myös muita kristillisiä kurinalaisuuksia.

”Rukoilen päivittäin, koska rakastan Jeesusta.”

– Pete Greig